fbpx

Akupunktur mod tennisalbue (golfalbue og musearm)

Akupunktur mod tennisalbue (golfalbue og musearm)

KENDER DU DET??? ONDT I ALBUEN når du har den i bestemte positioner.

Hvis du har – eller har prøvet at have – en tennisalbue, golfalbue eller musearm, genkender du højst sandsynlig nogle af disse symptomer:

 • Jag i albueleddet, når du strækker armen og skal løfte
 • Smerter i over- eller underarmen, når armen bruges
 • Ømhed og hævelser omkring albueleedet
 • Stivhed i albueleddet om morgenen
 • Spændinger i nakken, fordi du ubevidst prøver at skåne albuen og undgå smerter

Ofte får man hos lægen at vide, at man blot skal tage smertestillende og holde armen i ro. MEN MEN MEN det er jo ofte svært, når vi skal passe vores job, fritidsaktiviteter, hjælpe vores små børn osv.

Derfor er det SÅ glædeligt, at akupunktur kan afhjælpe smerterne. Derved bliver hverdagen ikke begrænset af smerter i albuen.

HVORFOR FÅR JEG EN TENNISALBUE:

En tennisalbue kommer af en overbelastning af albueleddet og/eller senerne omkring håndled eller albueled, hvorved der opstår en inflammation, der giver smerter omkring albueleddet og oftest ned i underarmen. Nogle af jer oplever også smerter op i overarmen.

En dårlig arbejdsstilling på hjemmekontoret, for meget scrollen på iPad eller ensformig bevægelse af armen på jobbet, kan bla være årsag til disse smerter. Smerterne kan også opstå af en kortvarig, men intens overbelastning fx hækklipning eller at strikke i mange timer.

Oftest er smerterne væk, når armen holdes i ro, men blot en enkel bevægelse som at løfte en kaffekop, kan give voldsomme og jagende smerter.

 

BEHANDLING AF TENNISALBUE

Akupunktur er super godt til at afhjælpe smerter i albue-området.

Jeg bruger forskellige metoder til at afhjælpe smerterne. Udover akupunktur – både TCM og BMA – bruger jeg også den infrarøde TDP lampe, der reducerer stivhed og inflammation i området. Samtidig udvider varmen og mineralerne blodkarrene og øger blodgennemstrømningen, der får muskler, sener og bindevæv til at slappe af.

Antallet af behandlinger der skal til for at lindre smerterne er meget individuelt. Det afhænger bla. af, hvor kronisk din lidelse er.

Oftest anbefaler jeg 3-5 behandlinger hurtigt efter hinanden, da det er konstateret mest effektivt.

Der er ingen bivirkninger ved at få akupunktur.

 

HØR HVAD JOAN SIGER OM BEHANDLINGEN:

Kan virkelige anbefale Dorthe og hendes nåle!  Hun har taget sig af mine tennisalbuer, så jeg er smertefri i rigtig lang tid./Joan Thorsen

  Jeg er medlem af Dansk Akupunktur Union og RAB godkendt (Registreret Alternativ Behandler). 

  Dette er din garanti for, at jeg har gennemført de nødvendige lovpligtige uddannelser, og at jeg i klinikken er forsikret.

  Du kan få tilskud til behandlingerne fra Sygeforsikring “Danmark”, ligesom flere forsikringsselskaber via din sundhedsforsikring yder tilskud til akupunktur.

  Huset Egeriis 

  Vibevej 51 7330 Brande tlf.nr. 20 93 66 36

  Copyright © 2022