fbpx

Behandlingsmetoder

BMA (Boel Moderne Akupunktur):

er en akupunkturmetode, der er opfundet af min læremester John Boel Sn. og lanceret omkring år 2000.

BMA virker via hjernen, gennem nerverne, der udspringer fra centralnervesystemet. Herfra frigives hormoner fra hjernen, der via blodbanerne kommer rundt i kroppen og frigiver de substanser, der er nødvendige til at helbrede lidelsen og genskabelse af balance i kroppen. 

I og omkring alle led er der meget følsomme reflekspunkter, der har forbindelse med de forskellige dele af hjernen. Ved at stikke en nål i det rigtige punkt i et led, sendes der signaler til hjernen og den naturlige proces går i gang med frigivelse af substanser til at helbrede lidelsen. Derved genskabes balancen i kroppen.

TCM (Traditional Chinese Medicin):

Er en akupunkturmetode, der i mange tusinde år er brugt med særdeles god effekt i Østen. Først meget senere er vi i den vestlige verden begyndt at bruge deres metoder og lært af deres mange erfaringer.

TCM virker via de mange meridianbaner, vi har i kroppen.
Meridianbaner er som et ledningsnet, der dækker hele vores krop.

I Kinesiske akupunktur arbejder man med kroppen som en helhed. Den består af forskellige energier(Qi), der tilsammen skaber balance i vores krop.
Sygdom eller smerter kan opstå, hvis energien (Qi) i kroppen blokeres eller kommer i ubalance og ikke kan flyde frit.
Derfor leder man hele tiden efter ubalancer, og ved hjælp af de små sterile akupunkturnåle genskaber man kroppens naturlige flow og bringer balance i kroppen igen.

I TCM bruges bla også tungendiagnose. Her kigger man på tungens farve, form og udstråling. Heraf kan man se, hvor  i kroppen ubalancerne er.

Vores tunge fortæller til en hver tid den aktuelle tilstand af vores indre organer.

Cupping:

Er en vacuum-terapi, der løfter huden op i et vacuum, så bindevævet udvides og blodcirkulationen øges. På den måde kan cupping virke som en dybdegående massage.

Når blodgennemstrømningen øges løsnes blokeringer, så energien igen kan flyde frit og styrke kroppens helingsproces.

Der sættes plastik cupper på de steder på kroppen, hvor smerten er. Herefter trækkes luften ud af cupperne, hvorved der dannes et vaccum.

Cupperne sidder på i ca 20-30 min.

Cupping kan efterlade rødlige mærker, som dog forsvinder i løbet af nogle dage.

Infrarød Mineral Lampe (TDP):

TDP er en kinesisk forkortelse for ”Teding Diancibo Pu”, som oversat betyder: specielt, elektromagnetisk spektrum.

TDP-behandling er en behandlingsform med varme. Lampen, der er forsynet med en metalplade belagt med en speciel sammensætning af 33 forskellige mineraler, udsender infrarøde bølger, når den varmes op. Disse infrarøde bølger optages gennem huden og fjerner blokeringer, så energien kan flyde frit gennem meridianerne. Samtidig trænger de infrarøde bølger i dybden og fremmer vævs- og organfunktioner.

Udover at varme på en behagelig måde, er den meget kendt og påskønnet for dens smertelindrende effekt. Den naturlige energi TDP lampen udsender, er identisk med den, der genereres af vores egne kroppe, og absorberes derfor naturligt i vores væv.

BEHANDLING

Jeg bruger oftest TDP-behandling som supplement til en akupunkturbehandling, når jeg har sat akupunkturnålene i de udvalgte punkter. TDP-behandling kan også stå alene.

Lampen placeres 30 cm over kroppen. Klienterne ligger med varmen over den udvalgte kropszone i ca 20-30 minutter.

TDP-lampen har vist sig at være meget effektiv ved behandlingen af talrige lidelser. Som ved akupunkturen giver det en positiv indflydelse på energistrømmen i meridianerne. Klienterne fornemmer en yderst behagelig varme, og behandlingen er smertefri.

TDP lampen kan bla. lindre:

 • Betændelsestilstande
 • Muskelsmerter
 • Muskelspændinger/ømme muskler
 • Rygsmerter, tennisalbuer og lign. Ledsmerter

Effekten af behandlingen er oftest en mærkbar smertelindring og afspænding.

Øre-akupunktur:

Øreakupunkturen er en meget simpel og uhyre effektiv teknik til smertebehandling.

Hele kroppen er afspejlet i øret, og derved kan man finde det sted i kroppen, der skal behandles, ved at finde punktet i øret.

Øreakupunktur bruges både til fysiske smerter i f.eks bevægeapparatet og psykiske smerter, som f.eks. stress, søvnløshed, tankemylder mv.

Som med al anden akupunktur, er øreakupunkturen særdeles effektiv og helt uden bivirkninger.

  Jeg er medlem af Dansk Akupunktur Union og RAB godkendt (Registreret Alternativ Behandler). 

  Dette er din garanti for, at jeg har gennemført de nødvendige lovpligtige uddannelser, og at jeg i klinikken er forsikret.

  Du kan få tilskud til behandlingerne fra Sygeforsikring “Danmark”, ligesom flere forsikringsselskaber via din sundhedsforsikring yder tilskud til akupunktur.

  Huset Egeriis 

  Vibevej 51 7330 Brande tlf.nr. 20 93 66 36

  Copyright © 2022