fbpx

Om akupunktur

Akupunktur er et ældgammelt
håndværk, som er brugt i Østen i tusindvis af år.

Akupunktur er en alternativ behandlingsmetode, som bygger på anvendelse af sterile nåle. Nålene stikkes i akupunkturpunkter, som findes over hele kroppen. Akupunktur forbindes primært med kinesisk folkemedicin.

Selvom det kan virke mærkeligt, så kan de små nåle udrette store forandringer i vores krop.

Det hele handler om balance i kroppen – balance mellem yin og yang. Kroppen er skabt intelligent, og når alt i kroppen er i balance, reparerer den selv de små ubalancer, der opstår undervejs hos os alle. Helt uden vi gør noget –  eller for den sags skyld mærker noget.

Kroppen sætter op mod 200 kemiske processer i gang, der skal genoprette de ubalancer, der viser sig i form af forskellige symptomer hos os mennesker. Hvis ubalancerne bliver så store, at kroppen ikke selv kan klare det, kan de sterile akupunkturnåle hjælpe kroppen i gang med de kemiske processer, så ubalancerne kan genoprettes og vores symptomer derved forsvinder eller aftager igen.

Akupunktur er en del af  Traditionel Chinese Medicin (TCM), som er en ældgammel behandlingsform primært fra Østen, som har sit helt eget diagnose-og behandlingssystem. Bla bruges puls-og tungediagnose.

Rækken af mulige behandlinger med akupunktur er meget lang.

WHO har lavet en indikationsliste over smerter/sygdomme, hvor der er en beviselig effekt med akupunktur.

Se WHO’s hjemmeside her

Huset Egeriis 

Vibevej 51 7330 Brande tlf.nr. 20 93 66 36

Copyright © 2022