fbpx

Akupunktur mod overgangsalder og menopause

Effektiv behandling af overgangsalder og menopause

Kan du genkende nogle af disse symptomer??

 • humørsvingninger
 • svedeture
 • dårlig søvn
 • træthed
 • hovedpine
 • ledsmerter

Måske genkender du også disse situationer eller noget der minder om dem:

Du vågner badet i sved om natten.  Humøret svinger hurtigt på ”humør-barometeret”. 

Måske sidder du i møde med chefen, og pludselig kommer der en bølge af sved ind over dig, så svedperler triller fra tindingerne og ryggen er helt fugtig.

Sexlysten er nedsat – ofte pga tørre slimhinder. Din søvn er påvirket af hedeturene, og derfor føler du dig træt allerede, når du står op.

Genkendt? Så er du måske en af dem, der har nået overgangsalderen.

Akupunktur har vist sig at have stor effekt på disse symptomer. Ofte kan man efter få behandlinger mærke en tydelig forskel.

FAKTA:

Når kvinder kommer i overgangsalderen nedsættes produktionen af de 2 kvindelige kønshormoner – progesteron og østrogen – hvilket kroppen skal omstille sig på. I overgangsperioden kan der som følge af omstillingsprocessen opstå ovennævnte symptomer.

Når der bliver mindre af hormonet østrogen i kroppen i forbindelse med overgangsalderen,  bliver man mere følsom overfor temperatursvingninger.  Selv en lille temperaturændring reagerer kroppen på – og vil forsøge at komme af med varmen. Deraf kommer de velkendte hedeture.

Mange fornemmer ofte at en hedetur er på vej. Noget ”rumsterer” i det indre og derefter optræder en meget intens varmefølelse (ofte ansigt og overkrop). Der er stor forskel på intensiteten fra person til person.

Varigheden af en hedetur svinger også meget. Nogle gange er hedeturene ledsaget af uro og hjertebanken.

Hedeture er hyppigst om natten. Hvis man har mange natlige hedeture, går det ud over søvnkvaliteten og ens formåen om dagen.

Antal behandlinger

Antallet af behandlinger der skal til for at lindre smerterne er meget individuelt. Det afhænger bla. af, hvor kronisk din lidelse er.

Oftest anbefaler jeg 3-5 behandlinger hurtigt efter hinanden, da det er konstateret mest effektivt.

Der er ingen bivirkninger ved at få akupunktur.

Det siger kunderne......

Tina L. siger:

Jeg har været i et forløb ved Dorthe omkring behandling af hedeture/dårlig søvn. Et hurtigt forløb på 3 dage indenfor kort tid og jeg er stort set fri for de irriterende og belastende hedeture.
Kan varmt anbefale Dorthe – hun er mega dygtig og super god til at forklare hvad hun gør. Skønt sted at komme.🌸 Tak Dorthe – jeg er som “født” på ny
 
Helle O. siger:
 
Kan varmt anbefale behandlinger mod hedeture i overgangsalderen.

  Jeg er medlem af Dansk Akupunktur Union og RAB godkendt (Registreret Alternativ Behandler). 

  Dette er din garanti for, at jeg har gennemført de nødvendige lovpligtige uddannelser, og at jeg i klinikken er forsikret.

  Du kan få tilskud til behandlingerne fra Sygeforsikring “Danmark”, ligesom flere forsikringsselskaber via din sundhedsforsikring yder tilskud til akupunktur.

  Huset Egeriis 

  Vibevej 51 7330 Brande tlf.nr. 20 93 66 36

  Copyright © 2022